Aktivitør for eldre på sykehjem

Hvilke brukere jobber du med?

Jeg jobber med eldre som bor på sykehjem. En kompleks og spennende brukergruppe.

 

Hvilke arbeidsoppgaver har du i løpet av uka på arbeidsplassen din?

Mine arbeidsoppgaver er å planlegge, tilrettelegge og gjennomføre ulike aktiviteter.  Og siden en aktivitet kan være så mangt, blir også arbeidsoppgavene mine varierte. Jeg dokumenterer også alt jeg gjør på Gerica. Jeg sitter også i livsgledegruppen, og har ansvar for all pynting her på huset.

 

Hva må du ta hensyn til når du skal planlegge aktiviteter?

Når jeg planlegger en aktivitet, har jeg alltid bruker og livsglede i fokus. Jeg må ta hensyn til brukers ressurser, ønsker og helse, og hva som er mulig på arbeidsplassen. Det er lurt å kjenne til brukers interesser og personlighet, da er det lettere å planlegge en god aktivitet. Været er også en ting jeg må ta hensyn til, noe som ikke alltid gjør aktivitetene like gjennomførbare.

 

Hva arbeider du med i «kontortida»?

Når jeg har kontortid, arbeider jeg hovedsakelig med å planlegge aktiviteter. Jeg sjekker opp hvilke tilbud eller arrangementer som finnes, samsnakker med mine kollegaer, bestiller underholdning, ja rett og slett planlegger aktiviteter i detalj. Jeg skriver også rapporter for å synliggjøre arbeidet mitt og brukers effekt av arbeidet, dokumentasjon er en viktig del av arbeidshverdagen. Jeg passer også på å holde meg faglig oppdatert, og det skjer også i kontortiden.

 

Hvor mye må du planlegge framover i tid?

Jeg planlegger alltid framover i tid, jeg lager en plan for hver uke, og en månedsplan med underholdning og arrangementer. Men som aktivitør er det viktig å kunne være fleksibel, det er ikke alltid det går som en har planlagt, så da må en rette seg etter situasjonen.

 

Hva innebærer det å jobbe med budsjett og regnskap i jobben din?

Siden jeg er nok så ny i jobben, har jeg ikke så mye med budsjett og regnskap å gjøre enda. Men om jeg skal ha brukere med på noe som koster penger, må jeg lage et raskt budsjett over kostnadene, for så å lage regnskap etter endt aktivitet.

Spinner

Login