Forbund som organiserer aktivitører

 

Fagforbundet_72 dpi.jpg
Foto: Eva Austad.

Det er to fagforbund som organiserer aktivitører. Det er Fagforbundet, som er under LO, og Aktivitørforbundet, som hører til under Delta.

 

Fagforbundet

Fagforbundet er det største fagforbundet i Norge. Det organiserer mange forskjellige yrkesgrupper, blant annet alle som arbeider i helsevesenet. Forbundet har aktivitet på dagsorden, og vil bidra til at aktivitet og livsglede blir en del av all helse- og sosialtjeneste.

Fagforbundet har tillitsvalgte på de fleste arbeidsplasser. De gir støtte og bistand når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår. Elever får gratis elevmedlemsskap og tilbud om rimelige forsikringer, fagblad, utdanningsstipend og kurs.

Mottoet er: Du står sterkere med enn uten.

 

Aktivitørforbundet

Aktivitørforbundet organiserer alle som arbeider med målrettet aktivisering. Forbundet har fokus på fagutvikling, politisk arbeid og synliggjøring av aktivitørfaget. Det ivaretar lønns- og arbeidsvilkår, og medlemmene får tilgang til faglige nettverk, og de får fagbladet Aktivitøren. Aktivitørforbundet har gratis medlemskap i hele studie- og læretiden, og tilbud om rimelige forsikringer. Aktivitørforbundet er en av flere yrkesorganisasjoner i fagforbundet Delta.

Mottoet er: Tenk smart, skap kvalitet, bruk aktivitører.

 

 

Viktig for aktivitøren

I arbeidslivet gir det en trygghet å være organisert. Da får vi hjelp til å ivareta rettighetene våre på jobben. Begge forbundene har tillitsvalgte vi kan henvende oss til hvis vi er usikre på hvordan noe bør håndteres. Hvis vi blir innkalt til samtale med overordnet eller daglig leder, har vi for eksempel rett til å ha med oss en tillitsvalgt. Uansett hvilket fagforbund vi velger, vil de ta godt vare på oss. Uansett

Spinner

Login