Andre organisasjoner

 

Andre organisasjoner

Livsglede for Eldre

Livsglede_72 dpi.jpg
Sertifisert livsgledesykehjem.
Foto: Eva Austad.

Livsglede for Eldre (LFE) er en stiftelse som arbeider for å rette fokus på livskvalitet og livsglede for eldre og deres pårørende. Stiftelsen arbeider på tvers av generasjoner, og alle er velkomne til å delta som frivillige. Elever og studenter fra mange skoler rundt om i landet organiserer ulike aktiviteter. Eksempel på aktiviteter er hodebunnsmassasje utført av frisørelever, høstfest, besøk på gård, besøk på videregående skole med velværetilbud på hudpleielinja og bevertning av elever på restaurant- og matfag.

 

For å bli godkjent som livsgledesykehjem, må disse punktene være oppfylt:

  • Alle ansatte på sykehjemmet skal vite hva sertifiseringsordningen er, og hva den innebærer.
  • Virksomheten skal legge til rette for samarbeid med skoler, barnehager eller andre organisasjoner.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for at beboerne får komme ut i frisk luft minst én gang i uka.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for at beboerne får muligheter til å opprettholde sine hobbyer og fritidssysler.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for kontakt med dyr.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for sang, musikk og kultur i hverdagen.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for å skape en hyggelig ramme rundt måltider.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for god kommunikasjon med pårørende.
  • Virksomheten skal tilrettelegge for å trekke årstidene inn som en naturlig del av sykehjemmets hverdag.

 

Lions Norge

Lions Norge er en organisasjon som arbeider aktivt for å hjelpe andre. Den driver sin egen førerhundskole og leverer ca. 1/3 av de hundene det er behov for i Norge hvert år.

Lions arbeider forebyggende blant barn og ungdom og arrangerer for eksempel fakkeltog mot mobbing. Organisasjonen driver også med utvekslingsarbeid blant ungdommer ved å sende norske ungdommer på leir til utlandet, og de inviterer utenlandske ungdommer til leirer her til lands.

 

Kiwanis

Kiwanis er en internasjonal organisasjon som arbeider aktivt for at barn og unge skal få det bedre. Den arbeider også for funksjonshemmede og eldre som er alene eller på sykehjem.

Organisasjonens visjon er å bygge et bedre samfunn for alle å leve i. Kiwanis er en av sponsorene til sommerleiren for ungdom arrangert av Mental Helse, og de er hovedsponsor for sommerleiren for brannskadde ungdommer.

Det er mulig å ta kontakt med organisasjonen for å søke om støtte til konkrete større prosjekt.

 

Frelsesarmeen

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket. De arbeider på mange ulike områder, for eksempel med familier, barn, eldre og innen rusomsorgen. Frelsesarmeen driver blant annet Fretex, barnehager, barnehjem, og de har utdeling av mat til trengende.

Aktivitøren har et ansvar for at alle får dekket et eventuelt åndelig behov, og frelsesarmeen kommer gjerne rundt på institusjoner for å spille og synge.

 

Spinner

Login