Middelalder og norrøn tid – test deg selv – fyll inn rett begrep

Litteratur og verdier – Middelalder – 500–1500

Middelalder og norrøn tid – innfyllingsoppgave

Fyll inn rett ord/begrep. Det skal være ett ord på hver plass. Sammenhengen i teksten kan gi deg tips om hvilket ord som er riktig. Du kan gjerne bruke boka.


Ordet middelalder betyr , tiden mellom og den nyere tiden, og betegner en periode som strekker seg fra rundt til e.Kr. Opprinnelig var ordet middelalder et uttrykk som ble brukt av humanismens og renessansens mennesker på . De så på middelalderen som en mørk og dyster tid, uten store og bragder, mellom den lysende oldtiden i det antikke Hellas, og dens «gjenfødelse» i . Også for opplysningstidens menn på var middelalderen en mørk og barbarisk tid, dominert av , men som vi skal se i løpet av dette kapitlet var denne tiden også preget av stort mangfold og utvikling, og den litteraturen blomstrer fra 1000-tallet.

Fordi denne epoken går over et så langt tidsrom, og fordi de europeiske landene er så forskjellige, kan vi ikke snakke om en ensartet periode, men allikevel er det en del strømninger og tendenser i tiden, som gjør at vi altså snakker om middelalderen.

Spinner

Login