Informasjon

Kjære lærer og foresatt

isi_rose.jpgDu har nå kikket litt på nettsidene til Elle Melle. Hovedideen bak denne nettressursen er å gi elevene et trygt og læringsrikt sted, der de i fred og ro kan øve seg på å lese, lytte, skrive og trene grammatikk. De kan også øve seg på tastatur- og tekstbehandling. Repetisjon og mengdetrening er viktig for å øke ferdighetsnivået, så alle oppgaver og øvelser kan gjennomføres om og om igjen og har en direkte tilbakemeldingsfunksjon.

Tanken videre er at elevene også skal tilegne seg gode digitale ferdigheter, samtidig som de lærer seg norsk. I norskfaget defineres digitale ferdigheter generelt ved at digitale verktøy skal utvikle elevens kommunikasjonsferdigheter og prestasjoner gjennom produksjon, komposisjon og redigering av tekst. Elevene skal også utvikle en kritisk sans ved bruk av kilder. Mer spesielt skal de etter 2. trinn ha lært seg å bruke bokstaver og eksperimentere med ord på tastaturet, og bruke datamaskinen til tekstskaping. Etter 4. trinn skal eleven kunne foreta informasjonssøk, skape, lagre og gjenhente tekster ved hjelp av digitale verktøy. Du kan lese mer om barn og digitale ferdigheter her på nettstedet Barnevakten.

Å utvikle et godt nettvett og en kritisk sans ved bruk av kilder, er et arbeid som man bør være oppmerksom på og starte med så tidlig som mulig. Informasjon om nettvett og trygg bruk av digitale verktøy kan du lese om på Redd Barna og Medietilsynet sine hjemmesider.

Elle Melle er et læremiddelverk i norsk for barn på grunnskolens 1. - 4. trinn.

For 1. og 2. trinn består verket av: 

  • ABC og ABC 2
  • Lese- og skrivestart 1A og 1B, 2A og 2B
  • Sangkalender 1 og 2
  • Cd 1 og 2
  • Lærerveiledning 1 og 2
  • Kopioriginaler 1 og 2 (samlet i en perm)
  • Nettsider

Elle Melle for 3. og 4. trinn er under utvikling.

Spinner

Login